Pieczony łosoś z komosa i sałatka

Pieczony łosoś z komosą i sałatką

Pieczony łosoś z komosa i sałatka. Lekki i pyszny pomysł na obiad, kolację lub lunch do pracy.

Pieczony łosoś z komosą i sałatką



Pieczony łosoś z komosa i sałatka

szczegóły:

Porcje

2 szt

Czas przygotowania

5 min + 1 godz.

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 2 filety z łososia
  • masło
  • plasterki cytryny
  • sól i pieprz
  • 1/2 szkl. komosy ryżowej
  • Sałatka: mix sałat, ogórek kiszony, pomidor, cebula czerwona, pestki słonecznika,
  • sos miodowo-musztardowy: 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka miodu i 1 łyżeczka musztardy, sól i pieprz

Przygotowanie


  • Komosę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Łososia umyj, osusz, posyp przyprawami, na wierzch połóż plasterki masła i cytryny . Dokładnie zawiń w folię alu.
  • Piecz około 20 min w 180’C.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *