

Kluski śląskie z charakterystyczną dziurka, to klasyka kuchni polskiej.
Kluski śląskie są miękkie i rozpływają się w ustach. Doskonale smakują zaraz po wyjęciu z wody, jak i z dodatkami: smażoną cebulka, różnymi sosami, czy mięsem. Bardzo lubię je w wersji smażonej bez dodatków. Kluski można mrozić.
Do ich przygotowania potrzebujesz tylko 3 składników: ziemniaki, masło, mąka ziemniaczana + sól. Do zrobienia klusek śląskich możesz wykorzystać ziemniaki, które zostały z obiadu lub świeżo ugotowanych.
Przepis i wykonanie jest bardzo proste, każdy sobie poradzi.
Jeżeli chcesz mieć mieć w kluskach idealne dziurki, to użyj łyżki do miodu. Końcówka łyżki wykonasz równe i ładne dziurki 🙂
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Muszę je zrobić!! nie spodziewałem się, że to takie proste.
Koniecznie. Daj znać jak wyszły.
Ten patent na dziurkę w kluskach jest genialny!! dzięki
To prawda, ułatwia pracę.
Kluski wyszły genialne. Dzieci zachwycone☺️
To najlepsza wiadomość.
Dzięki za przepis!!. Żona zachwycona obiadem. Kluski rozpływają się w ustach.
Miło mi to słyszeć. Dziękuję.
Najlepsze kluski jakie jadłam.
Gosia, cieszę się, że smakowały.