Dżem z brzoskwiń
Delikatnie słodki, o pięknym zapachu. Doskonały do smarowania kanapek, placuszków czy naleśników.

szczegóły:
Porcje
7
Czas przygotowania
20 godz.
Czas gotowania
30 godz.
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
Przygotowanie
- Brzoskwinie umyj, obierz ze sówki i wyjmij pestki. Zasyp cukrem i odstaw na noc do lodówki.
- Dodaj sok z cytryny, następnie zblenduj. Dodaj fix, wymieszaj. Gotuj przez 5 min. Mieszaj aby nie przypalić.
- Przełóż do słoików, pasteryzuj przez 20min. w temp około 90’C.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!