krem z dyni

Krem z dyni

Krem z dyni z dodatkiem płatków błyskawicznych. Pyszna rozgrzewająca jesienna zupa.

Krem z dyni

Krem z dyni z dodatkiem płatków błyskawicznych. Pyszna rozgrzewająca jesienna zupa.



krem z dyni

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 2l bulionu warzywny/ mięsny
  • 2 łyżki płatków błyskawicznych
  • 1 mała dynia pieczona
  • 2 liście laurowe i ziele ang.
  • warzywa z bulionu : marchew, pietruszka, seler, por/cebula ( jak używasz świeżych to gotuj razem z kasza)
  • sól, pieprz, kurkuma, papryka słodka, czosnek

Przygotowanie


  • Do bulionu dodaj wszystkie składniki. Gotuj aż płatki będą miękkie. Dokładnie wszystko zblenduj na gładki krem.
  • Podaj z uprażonymi ziarnami i kilkoma kroplami oleju z czarnuszki.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *