Krem z dyniKrem z dyni z dodatkiem płatków błyskawicznych. Pyszna rozgrzewająca jesienna zupa.szczegóły:Porcje1 sztCzas przygotowania10 minCzas gotowania20 minPoziom trudnościłatweSkładniki:2l bulionu warzywny/ mięsny2 łyżki płatków błyskawicznych1 mała dynia pieczona2 liście laurowe i ziele ang.warzywa z bulionu : marchew, pietruszka, seler, por/cebula ( jak używasz świeżych to gotuj razem z kasza)sól, pieprz, kurkuma, papryka słodka, czosnekPrzygotowanieDo bulionu dodaj wszystkie składniki. Gotuj aż płatki będą miękkie. Dokładnie wszystko zblenduj na gładki krem.Podaj z uprażonymi ziarnami i kilkoma kroplami oleju z czarnuszki.# dynia# krem z dyni# płatki ryżowe# zupa Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Chleb z karmelizowaną cebulką Następny Wpis Czekoladowa owsianka z dynią i owocami