surówka z pora, marchewki i jabłka

Surówka z porem, marchewką i jabłkiem

Surówka z porem, marchewką i jabłkiem, to najlepszy dodatek do różnych dań.

Surówka z porem, marchewką i jabłkiem

surówka z pora, marchewki i jabłka

Surówka z porem, marchewką i jabłkiem, to najlepszy dodatek do różnych dań.

To pyszny i tani dodatek do mięs, ryb, ziemniaków, kasz i różnych sosów. Jest delikatna w smaku, dlatego dzieci i dorośli bardzo ją lubią. Aby była bardziej fit możesz wymieszać majonez z jogurtem naturalnym ( 50:50). Można dodać musztardę aby podkręcić smak i dodać troszeczkę ostrości.

Przygotowanie zacznij od umycia i obrania warzyw. Marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, jabłka na grubych oczkach, czosnek przeciśnij przez praskę. Pora pokrój w bardzo cienkie plastry, które możesz dodatkowo posiekać. Aby jabłko nie ciemniało, skrop je sokiem z cytryny.
Niezbędne przyprawy to sól, pieprz i szczypta cukru.

Inne przepisy, które mogą Cię zainteresować:

Coleslaw

Surówka z czerwonej kapusty

Kotlety bg z surówka i smażonymi ziemniakami

Dorsz smażony z ziemniakami i surówka

Łosoś teriyaki

Surówka z marchewką, porem i jabłkiem

Surówka z porem, marchewką i jabłkiem, to najlepszy dodatek do różnych dań.
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
surówka z pora, marchewki i jabłka
Czas przygotowania 20 minutes
Czas gotowania 0 minutes
Danie Sałatka
Kuchnia polska
Porcje 1 szt

Sprzęt

  • 1 nóż
  • 1 deska do krojenia
  • 1 tarka ( z małymi i dużymi oczkami)

Składniki
  

  • 4 szt. marchewki
  • 2 szt. por
  • 4 szt. duże jabłka
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy opcjonalnie
  • 5 łyżek majonezu
  • ½ łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki soli i cukru do smaku

Przygotowanie

  • Warzywa obierz. Marchewkę zetrzyj na tarce o małych oczkach, jabłka na dużych, pora pokrój w bardzo cienkie plastry.
  • Wszystkie składniki przełóż do miski, sprawdź smak, w razie potrzeby dopraw.

Film z przygotowania:

  • Kroki:
tagi jabłka, marchew, por, surówka
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!