coleslaw

Coleslaw

Coleslaw, surówka przygotowana z surowej białej kapusty. Dodatki zmieniają się w zależności od tego co lubimy. Prosta i szybka w wykonaniu. Jest świętym dodatkiem do obiadu, kanapek, czy dań typu fast food.

Coleslaw

Coleslaw, surówka przygotowana z surowej białej kapusty. Dodatki zmieniają się w zależności od tego co lubimy. Prosta i szybka w wykonaniu. Jest świętym dodatkiem do obiadu, kanapek, czy dań typu fast food.



coleslaw

szczegóły:

Porcje

1

Czas przygotowania

30

Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1/2 małej białej kapusty
  • 2-3 marchewki
  • 1 mały por lub cebula
  • 2 jabłka
  • 1/2 słoika majonezu
  • sok z 1/2 cytryny lub 1 łyżka octu ryżowego
  • 1-2 łyżki cukru pudru
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki zetrzyj na tarce na grubszych oczkach. Wymieszaj z majonezem i przyprawami.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *