pianka

Pianka

Pianka, ekspresowy deser, który przygotujesz z 2 składników.

Pianka

pianka

Pianka, to ekspresowy deser, który przygotujesz z 2 składników.

Jest szybka i prosta w przygotowaniu. Wystarczy rozpuścić galaretkę i po przestudzeniu ubić na piankę. Od razu ubijam na najwyższych obrotach. Czas będzie uzależniony od mocy miksera.
Pianka jest stabilna ale nie nadaje się do przekładania ciężkich ciast. Można ją przygotować w pucharkach, lub pokroić w kostkę.
Świeża pianka ( po 2-3 godzinach w lodówce) będzie się troszeczkę kleić, po nocy spędzonej w lodówce jest bardziej zwarta.

Przepisy, które mogą Cię zainteresować:

Galaretka z kremem

Salceson w waflu

Fit serniczek z malinami

Ciasto pianka agrest-malina

Charlotte z malinami

Pianka

Ekspresowy deser, który przygotujesz z 2 składników.
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
pianka
Czas przygotowania 3 godziny 20 minuty
Czas gotowania 0 minuty
Danie Deser
Kuchnia polska
Porcje 1 szt

Sprzęt

  • 1 małą forma prostokątna
  • 1 miseczka

Składniki
  

  • 1 szt. dowolna galaretka
  • 100-125 ml wrzątku ½szkl.

Przygotowanie

  • Galaretkę zalej wrzątkiem. Dokładnie wymieszaj. Zimna galaretkę ukręć na puszystą piankę. Przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do lodówki na minimum 2-3 godziny a najlepiej na cała noc.

Film:

  • Przygotowanie:
tagi galaretka, pianka, szybki deser
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!