Gofry dyniowo-bananowe

 Gofry dyniowo-bananowe

Gofry dyniowo-bananowe. Chrupiące na zewnątrz, złociste od dyni z dodatkiem pysznej figi. Polane słodkim sosem miodowo-figowego. To doskonałe danie na jesienne śniadanie.

 Gofry dyniowo-bananowe



Gofry dyniowo-bananowe

szczegóły:

Porcje

około 8 szt

Czas przygotowania

5 minut

Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Gofry:
  •  1 banan
  • 1- 11/2 szkl. mleka roślinnego
  • 4 łyżki puree z dyni pieczonej
  • 1 łyż. proszku do pieczenia
  • 1/2 szkl. maki : ryżowej
  • 1/3 szkl. mąki pszennej
  • 2 łyż. oleju ryżowego
  • olejek wanilinowy
  • 1/2 łyżeczki proszku dp bg
  • 1/2 łyżeczki sody
  • szczypta cynamonu
  • Dodatki :
  • 2 figi
  • mód
  • jogurt naturalny roślinny

Przygotowanie


* Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Masa ma być gęsta. W razie potrzeby dodaj więcej mleka. Odstaw na kilka minut.
* Gofry piecz w gofrownicy.
* Figi: pocięte w plasterki, smaży z 1 łyżka miodu.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz