Gofry z cukinii z łososiem

Gofry z cukinii z łososiem i awokado

Gofry z cukinii z łososiem i awokado. Śniadanie w wersji wytrawnej. Można je jeść z różnymi dodatkami lub same. W każdej wersji są pyszne.

Gofry z cukinii z łososiem i awokado



Gofry z cukinii z łososiem

szczegóły:

Porcje

około 8 szt

Czas przygotowania

5 minut

Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 mała cukinia
  • 1/3 cebuli
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1/3 szkl. mleka roślinnego
  • 4 łyżki maki ryżowej
  • 1/3 szkl. mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oleju
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, cebula suszona, czosnek
  • 1 łyżka koperku
  • 1 marchewka
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • Dodatki:
  • łosoś
  • awokado
  • sól, pieprz

Przygotowanie


* Cukinie, cebule marchewkę zetrzyj na tarce. Dodaj pozostałe składniki. Wymieszaj.
* Smaż na dobrze rozgrzanej gofrownicy.
* Awokado rozgnieć z dodatkiem przypraw. Posmaruj nim gofry, na górę połóż plasterek łososia.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz