Gofry z cukinii z łososiem i awokadoGofry z cukinii z łososiem i awokado. Śniadanie w wersji wytrawnej. Można je jeść z różnymi dodatkami lub same. W każdej wersji są pyszne.szczegóły:Porcjeokoło 8 sztCzas przygotowania5 minutCzas gotowania15 minPoziom trudnościłatweSkładniki:1 mała cukinia1/3 cebuli3 łyżki jogurtu naturalnego1/3 szkl. mleka roślinnego4 łyżki maki ryżowej1/3 szkl. mąki pszennej1 jajko1 łyżka olejuprzyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, cebula suszona, czosnek1 łyżka koperku1 marchewka1 łyżka natki pietruszkiDodatki:łosośawokadosól, pieprzPrzygotowanie* Cukinie, cebule marchewkę zetrzyj na tarce. Dodaj pozostałe składniki. Wymieszaj. * Smaż na dobrze rozgrzanej gofrownicy.* Awokado rozgnieć z dodatkiem przypraw. Posmaruj nim gofry, na górę połóż plasterek łososia.# awokado# cukinia# gofry# jajko# łosoś# mąka ryżowa Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Nocna owsianka orzechowo-chałwowa Następny Wpis Sałatka z dorszem