Gofry z jabłkiem i cynamonem. Troszkę przypominają racuchy i przyjemnie pachną jak szarlotka. Czyli wszystko co lubię, zapach jabłek i cynamonu.
szczegóły:
Porcje
około 8 szt
Czas przygotowania
5 minut
Czas gotowania
15 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
Gofry:
1 banan
1szkl. mleka roślinnego
1 łyż. proszku do pieczenia
1/3 szkl. maki : ryżowej, mixu bezglutenowego
2 łyż. oleju ryżowego
olejek wanilinowy
proszek dp bg
szczypta cynamonu
1 duże jabłko starte na tarce
Przygotowanie
* Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Masa ma być gęsta. Odstaw na kilka minut. * Gofry piecz w gofrownicy. * Przed podaniem polej powidłami śliwkowymi z czekolada
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!