Waniliowo-kawowe ciacho owsiano-ryżowe

Waniliowo-kawowe ciacho owsiano-ryżowe

Waniliowo-kawowe ciacho owsiano-ryżowe. Kremowy deser z nutką wanilii i kawy.
Ocena: -
Sylwia
Komentarze: 0
24/09/2021

Waniliowo-kawowe ciacho owsiano-ryżowe



Waniliowo-kawowe ciacho owsiano-ryżowe

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

6 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1/4szkl. płatków ryżowych błyskawicznych
  • 1/4 szkl. płatków owsianych bg
  • 2/3 szkl. mleka roślinnego
  • 1/2 łyżeczki siemienia lnianego
  • wanilia
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • Dodatki:
  • masło orzechowe
  • jeżyny
  • maliny
  • orzechy pekan

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki wymieszaj, gotuj przez 3 min. Jak płatki będą miękkie zblenduj na gładko.
  • Przełóż do miseczki. Po 2 min. przykryj miskę talerzykiem i następnie odwróć aby wyjąc masę .
  • Górę ciacha polej masłem orzechowym, posyp owocami.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Śledź mnie na IG