Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem. Proste w przygotowaniu. Delikatne ciasto, pyszny i soczysty farsz. Klasyczne danie, które można zrobić na wiele sposobów.

Pierogi z mięsem



Pierogi z mięsem

szczegóły:

Porcje

20 szt.

Czas przygotowania

20 min

Czas gotowania

60 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Ciasto:
  • 500 g mąki pszennej typ 450
  • 1 łyżka oleju
  • Szczypta
  • 280 ml bardzo cieplej wody
  • Farsz- usmażone mm
  • cebula
  • czosnek
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek, przyprawa do mięsa mielonego, harrisa
  • 1/2 małego słoiczka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka babki jajowatej lub jajko
  • 2 łyżki płatków owsianych bg

Przygotowanie :


Podejrzyj w nowej zakładce

* Cebulę podsmaż na oleju, następnie dodaj mięso mielone, czosnek, przyprawy i koncentrat pomidorowy. Po usmażeniu dodaj len mielony, płatki owsiane i całość dokładnie zbleduj.
* Do mąki stopniowo dodawaj wodę. Dokładnie wymieszaj, wyrabiaj aż ciasto będzie sprężyste i nie będzie się kleić.
* Rozwałkuj na taka grubość jak lubisz, wytnij kółka. Na środku ułóż farsz i dokładnie sklej.
* Gotuj w posolonej wodzie.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz