Ciasto z ciecierzycy z dodatkiem czekolady

Ciasto z ciecierzycy z dodatkiem czekolady

Ciasto z ciecierzycy z dodatkiem czekolady. Pyszne wilgotne ciasto z kropelkami czekolady. Świetna przekąska na co dzień. Z tego przepisu można zrobić tez ciasteczka.

Ciasto z ciecierzycy z dodatkiem czekolady



Ciasto z ciecierzycy z dodatkiem czekolady

szczegóły:

Porcje

1 szt.

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

40 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • ciecierzyca słoik /puszka 400g ( bez wody)
  • masło orzechowe 4-5 łyżek lub więcej jak lubicie
  • olejek wanilinowy lub naturalna wanilia
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
  • groszki czekoladowe


Przygotowanie


* Wszystkie składniki dokładnie zblenduj, dodaj czekoladę i delikatnie wymieszaj.
* Przełóż do foremki i wstaw do rozgrzanego piekarnika (200’C) na około 35-40 min.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *