

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami, to kolejna odsłona tego pysznego i prostego ciasta.
Przygotowanie ciasta jest bardzo proste i nie wymaga użycia sprzętów ( jak nie masz lub nie chcesz użyć). Ciasto wychodzi puszyste i wilgotne od oleju i masła. Długo utrzymuje świeżość.
W zależności od sezonu możesz zmieniać owoce. Jak nie masz dostępu do świeżych owoców, to możesz użyć mrożone.
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami świetnie się sprawdzi o każdej porze i na rożne okazje. Jest świetnym dodatkiem do kawy, czy herbaty. To pyszny deser, który umili jesienne podwieczorki.
Wyjmij składniki z lodówki aby się ogrzały.
Składniki odmierzaj i postępuj zgodnie z opisem.
Ciasto jogurtowe wyjdzie wilgotne i puszyste, bez zakalca. Wilgoć zapewnia olej, a masło nadaje super maślany smak.
1.Zacznij od ukręcenia jajek z cukrem. Trwa to kilka minut. Masa ma być gęsta, lśniąca i dobrze napowietrzona.
2. Następnie dodaj mokre składniki: olej rzepakowy, rozpuszczone masło, jogurt grecki, wanilię. Delikatnie wymieszaj aby połączyć składniki.
3. Kolejny etap to dodanie mąki i proszku do pieczenia. Ponownie wymieszaj aby połączyć składniki.
4. Masę przełóż do formy, na wierzch wyłóż owoce.
Owoce możesz zmieniać w zależności od sezonu.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!