Zapiekane bułeczki

Zapiekane bułeczki to pyszny pomysł na ekspresowe śniadanie dla dzieci i dorosłych. Do środka można zapakować wszystko co lubisz. Świetnie smakują w wersji wege jak i z mięsem.
Do przygotowania bułeczek możesz użyć dowolnych bułeczek świeżych lub takich 2-3 dniowych. Po upieczeniu są przyjemnie chrupiące a ser kusząco się ciągnie.
Do przygotowania zapiekanych bułeczek możesz użyć dowolnych bułek. Wystarczy je ponacinać, posmarować masłem i dodać składniki. 10 minut w piekarniku i masz gotowe pyszne śniadanie.
Wędlina– może być dowolna szynka, polędwica lub kiełbasa dobrej jakości
Ser– sprawdzi się dowolny ser żółty, mozzarella, ser kozi
Warzywa– dodaj takie jak lubisz lub, które zalegają w lodówce. Zapiekane bułeczki są doskonałe aby wyczyścić lodówkę i pozbyć się starego pieczywa.
Inne przepisy, które mogą Ci się spodobać:

Sprzęt
- 1 forma do pieczenia
Składniki
- 3 szt. Kajzerki
- 1 opakowanie żółtego sera
- 1 opakowanie Plastry dowolnej szynki
- 1 łyżki Masło+(szypta czosnku+harrisy+pieprzu)
- 1 szt Cebula
- ½ szt. Papryka
Przygotowanie
- Bułki ponacinaj, w środku posmaruj masłem z czosnkiem, pieprzem i harrisa, włóż plasterki dowolnej wędliny i ser, cebule, paprykę. Wstaw do piekarnika na 10 min, temp. 180’C
Przygotowanie:
- Kroki:
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!