zapiekane bułeczki

Zapiekane bułeczki

Znane i lubiane zapiekane bułeczki. Bardzo je lubię i często do nich wracam. Za każdym razem mogą być inne, w zależności jakie dodatki pojawią się w środku. Jedyne co się nie zmienia to smak, zawsze są pyszne i przyjemnie chrupiące.

Zapiekane bułeczki

zapiekane bułeczki

Zapiekane bułeczki to pyszny pomysł na ekspresowe śniadanie dla dzieci i dorosłych. Do środka można zapakować wszystko co lubisz. Świetnie smakują w wersji wege jak i z mięsem.
Do przygotowania bułeczek możesz użyć dowolnych bułeczek świeżych lub takich 2-3 dniowych. Po upieczeniu są przyjemnie chrupiące a ser kusząco się ciągnie.

Do przygotowania zapiekanych bułeczek możesz użyć dowolnych bułek. Wystarczy je ponacinać, posmarować masłem i dodać składniki. 10 minut w piekarniku i masz gotowe pyszne śniadanie.

Wędlina– może być dowolna szynka, polędwica lub kiełbasa dobrej jakości

Ser– sprawdzi się dowolny ser żółty, mozzarella, ser kozi

Warzywa
– dodaj takie jak lubisz lub, które zalegają w lodówce. Zapiekane bułeczki są doskonałe aby wyczyścić lodówkę i pozbyć się starego pieczywa.

Inne przepisy, które mogą Ci się spodobać:

Zapiekanki z pieczarkami

Zapiekanki

Czosndog

Zapiekane bułeczki

Zapiekane bułeczki to pyszny pomysł na ekspresowe śniadanie dla dzieci i dorosłych.
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
Zapiekane bułeczki
Czas przygotowania 10 minutes
Czas gotowania 10 minutes
Danie Śniadanie
Kuchnia polska
Porcje 3 szt.

Sprzęt

  • 1 forma do pieczenia

Składniki
  

  • 3 szt. Kajzerki
  • 1 opakowanie żółtego sera
  • 1 opakowanie Plastry dowolnej szynki
  • 1 łyżki Masło+(szypta czosnku+harrisy+pieprzu)
  • 1 szt Cebula
  • ½ szt. Papryka

Przygotowanie

  • Bułki ponacinaj, w środku posmaruj masłem z czosnkiem, pieprzem i harrisa, włóż plasterki dowolnej wędliny i ser, cebule, paprykę. Wstaw do piekarnika na 10 min, temp. 180’C

Przygotowanie:

  • Kroki:
tagi kajzerki, śniadanie, zapiekane bułeczki
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!