Jagodowy deser ryżowy

Jagodowy deser ryżowy

Płatki ryżowe nie muszą być nudne. Wystarczy dodać trochę koloru, przełożyć do foremki aby zrobić ciekawy kształt. Później odpowiednia dekoracja i mamy śniadanie jak z najlepszej restauracji.

Jagodowy deser ryżowy



Jagodowy deser ryżowy

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

3 min

Czas gotowania

6 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1/2 szkl. płatków ryżowych błyskawicznych
  • 1 łyżka proszku z jagod lub jagód
  • 2/3 szkl. mleka roślinnego
  • słodziło: cukier, miód lub inne ( opcjonalnie)
  • Dodatki: miód, jogurt naturalny (gęsty), ulubione owoce ( u mnie borówki i jeżyny)

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki wymieszaj, gotuj przez 3-5 min. Jak płatki będą miękkie zblenduj na gładko. Przełóż do miseczki. Po ostygnięciu przykryj miskę talerzykiem i następnie odwróć aby wyjąc ryż. Górę deseru polej miodem i jogurtem połóż ulubione owoce.
  • Wstaw do piekarnika na 15 min, pod koniec pieczenia posyp dodatkowym serem.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *