Płatki ryżowe nie muszą być nudne. Wystarczy dodać trochę koloru, przełożyć do foremki aby zrobić ciekawy kształt. Później odpowiednia dekoracja i mamy śniadanie jak z najlepszej restauracji.
Dodatki: miód, jogurt naturalny (gęsty), ulubione owoce ( u mnie borówki i jeżyny)
Przygotowanie
Wszystkie składniki wymieszaj, gotuj przez 3-5 min. Jak płatki będą miękkie zblenduj na gładko. Przełóż do miseczki. Po ostygnięciu przykryj miskę talerzykiem i następnie odwróć aby wyjąc ryż. Górę deseru polej miodem i jogurtem połóż ulubione owoce.
Wstaw do piekarnika na 15 min, pod koniec pieczenia posyp dodatkowym serem.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!