Tortille ziemniaczane z warzywami

Tortille ziemniaczane z warzywami

Przepis na tortille ziemniaczane poznaliście we wcześniejszym wpisie. Tortille ziemniaczane nadziane sezonowymi warzywami warzywami: grillowane szparagi, pomidory, sałata, cebulka. awokado. Ekspresowy, zdrowy obiad lub kolacja.

Tortille ziemniaczane z warzywami



Tortille ziemniaczane z warzywami

szczegóły:

Porcje

4 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

5 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 4 tortille ziemniaczane
  • awokado
  • 1 pomidor
  • sałata
  • sól, pieprz
  • cebula czerwona
  • 4 szt zielonych szparagów
  • olej do smażenia

Przygotowanie


  • W szparagach odłam twarde końcówki. Smaż na patelni grillowej z dodatkiem oleju i soli przez 2 min.
  • Tortille podgrzej na patelni po min z każdej strony.
  • Awokado rozgnieć, pomidora i cebule pokroj drobno.
  • Tortille posmaruj awokado, połóż sałatę ,szparagi i warzywa. Zwiń tortille .
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *