Kurczak z warzywami w sosie pad thai. Pomysł na szybki obiad pełny azjatyckich smaków.
szczegóły:
Porcje
1 szt
Czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
60 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
4 ugotowane ziemniaki
Po 1/2 szt. papryki zielonej, żółtej i czerwonej
1/2 cebuli
2 ząbki czosnku
1/2 malej cukinii
1 gałązka selera naciowego
Sezam
Olej ryżowy
Woda
Przyprawy: sól, pieprz, kurkuma,
Sos do pad thai
Przygotowanie
Kurczaka pokrój drobno i usmaż z dodatkiem cebuli i czosnku.
Papryki pokrój w paski, cukinie i selera w plastry. Dodaj do kurczaka i smaż pod przykryciem przez 6 min. W czasie smażenia dodawaj wody aby warzywa szybciej zmiękły. Dodaj ugotowane ziemniaki, sos pad thai i przyprawy. Na koniec posyp sezamem.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!