Kurczak z warzywami w sosie pad thai

Kurczak z warzywami w sosie pad thai

Pomysł na szybki obiad pełny azjatyckich smaków.

Kurczak z warzywami w sosie pad thai



Kurczak z warzywami w sosie pad thai

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

60 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 4 ugotowane ziemniaki
  • Po 1/2 szt. papryki zielonej, żółtej i czerwonej
  • 1/2 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 malej cukinii
  • 1 gałązka selera naciowego
  • Sezam
  • Olej ryżowy
  • Woda
  • Przyprawy: sól, pieprz, kurkuma,
  • Sos do pad thai

Przygotowanie


  • Kurczaka pokrój drobno i usmaż z dodatkiem cebuli i czosnku.
  • Papryki pokrój w paski, cukinie i selera w plastry. Dodaj do kurczaka i smaż pod przykryciem przez 6 min. W czasie smażenia dodawaj wody aby warzywa szybciej zmiękły. Dodaj ugotowane ziemniaki, sos pad thai i przyprawy. Na koniec posyp sezamem.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz