Kapusta kiszonaszczegóły:Porcje1 słoik 4LCzas przygotowania10 minCzas gotowania minPoziom trudnościłatweSkładniki:2,5 kg białej kapusty2 marchewki50g soli kamiennej ( 20g na 1 kg)1 łyżeczka cukru1/2 łyżeczki pieprzu czarnegoPrzygotowanie:Kapustę drobno poszatkuj, marchewkę zetrzyj na tarce, dodaj sól, pieprz i cukier, wymieszaj. Odstaw aby puściła sok. Przełóż do słoika, dociśnij..Odstaw na 4-5 dni w ciemne i ciepłe miejsce. Otwieraj słoik aby ją odgazować. Następnie przenieś w ciemne i chłodne. Ważne aby kapusta była przykryta sokiem. Bez soku pociemnieje i może się popsuć. # kapusta biała# kapusta kiszona# marchewka# sól Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Spaghetti z cukinii z kotletem z ciecierzycy Następny Wpis Zapiekanki z pastą grzybową