Spaghetti z cukinii z kotletem z ciecierzycyszczegóły:Porcje2 szt.Czas przygotowania10 minCzas gotowania10 minPoziom trudnościłatweSkładniki:5 pieczarek1 mała cebula6 suszonych pomidorów1 ząbek czosnku1 cukinia200g ciecierzycy1 łyżka koncentratu1 łyżka ajvaruprzyprawy: oregano, czosnek, sol, pieprz, harrisa, suszona cebula, papryka słodka2 łyżki płatków drożdżowych2 łyżki wegańskiego parmezanu1 łyżka olejukotlety z ciecierzycy ( szukaj w przepisach)Przygotowanie:Cukiernie przepuść przez temperówkę do warzyw.Makaron przetnij aby był krótszy. Końcówkę cukinii, która zostaje pokrój w kostkę i dodaj do warzyw.Pieczarki i cebule pokrój w plasterki. Wrzuć na rozgrzana patelnie dodaj olej i przyprawy. Smaż 5 min, następnie dodaj suszone pomidory, ciecierzycę, płatki drożdżowe i parmezan.Smaż przez 1 min. Dodaj makaron i wszystko wymieszaj. Smaż jeszcze 2-3 min. Wyłóż na talerz i posyp parmezanem.# bez glutenu# ciecierzyca# cukinia# kotlety z ciecierzycy# spaghetti# spaghetti z cukinii# suszone pomidory# wegańskie# wegetariańskie Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Jabłka w cieście Następny Wpis Kapusta kiszona