Spaghetti z cukinii z kotletem z ciecierzycy

Spaghetti z cukinii z kotletem z ciecierzycy

Spaghetti z cukinii z kotletem z ciecierzycy. Lekki i pyszny bezmięsny obiad.

Spaghetti z cukinii z kotletem z ciecierzycy



Spaghetti z cukinii z kotletem z ciecierzycy

szczegóły:

Porcje

2 szt.

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

10 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 5 pieczarek
  • 1 mała cebula
  • 6 suszonych pomidorów
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cukinia
  • 200g ciecierzycy
  • 1 łyżka koncentratu
  • 1 łyżka ajvaru
  • przyprawy: oregano, czosnek, sol, pieprz, harrisa, suszona cebula, papryka słodka
  • 2 łyżki płatków drożdżowych
  • 2 łyżki wegańskiego parmezanu
  • 1 łyżka oleju
  • kotlety z ciecierzycy ( szukaj w przepisach)

Przygotowanie:


  • Cukiernie przepuść przez temperówkę do warzyw.
  • Makaron przetnij aby był krótszy. Końcówkę cukinii, która zostaje pokrój w kostkę i dodaj do warzyw.
  • Pieczarki i cebule pokrój w plasterki. Wrzuć na rozgrzana patelnie dodaj olej i przyprawy. Smaż 5 min, następnie dodaj suszone pomidory, ciecierzycę, płatki drożdżowe i parmezan.
  • Smaż przez 1 min. Dodaj makaron i wszystko wymieszaj. Smaż jeszcze 2-3 min. Wyłóż na talerz i posyp parmezanem.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz