Jabłka w cieście

Jabłka w cieście

Jabłka w cieście. To prosty i pyszny deser, który przygotujesz ekspresowo. Potrzebujesz kilku składników aby zrobić krążki z jabłek pachnące cynamonem.

Jabłka w cieście



Jabłka w cieście

szczegóły:

Porcje

8 szt.

Czas przygotowania

5 min

Czas gotowania

10 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 2/3 szkl. mleka
  • 1/3 szkl mąki
  • wanilia
  • masło klarowane do smażenia
  • 2 jabłka
  • cynamon
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka oleju
  • miód
  • surowe kakao

Przygotowanie


  • W misce wymieszaj mleko, mąkę, olej, proszek i wanilię. Masa ma być gęsta jak na naleśniki. W razie potrzeby dodaj mleka lub mąki.
  • Jabłka pokrojone w plasterki. Dziurki wycinałam stempelkami do ciastek.
  • Plasterki pojedynczo włóż do masy, smaż na maśle klarowanym.
  • Usmażone plasterki posypałam cynamonem, surowym kakao i cukrem pudrem. Polałam miodem mniszkowym aby dodać trochę słodyczy.  aby dodać słodyczy
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *