Jabłka w cieścieszczegóły:Porcje8 szt.Czas przygotowania5 minCzas gotowania10 minPoziom trudnościłatweSkładniki:2/3 szkl. mleka1/3 szkl mąkiwaniliamasło klarowane do smażenia2 jabłkacynamon1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka olejumiódsurowe kakaoPrzygotowanieW misce wymieszaj mleko, mąkę, olej, proszek i wanilię. Masa ma być gęsta jak na naleśniki. W razie potrzeby dodaj mleka lub mąki.Jabłka pokrojone w plasterki. Dziurki wycinałam stempelkami do ciastek.Plasterki pojedynczo włóż do masy, smaż na maśle klarowanym.Usmażone plasterki posypałam cynamonem, surowym kakao i cukrem pudrem. Polałam miodem mniszkowym aby dodać trochę słodyczy. aby dodać słodyczy# bez glutenu# bez jajek# placki# racuchy# racuchy z jabłkiem Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Zupa z soczewica i batatem Następny Wpis Spaghetti z cukinii z kotletem z ciecierzycy