Zupa z soczewica i batatemZupa z soczewica i batatem. Aromatyczna, gęsta i mocno rozgrzewająca. Doskonała w okresie jesienno-zimowym.szczegóły:Porcje1 sztCzas przygotowania10 minCzas gotowania20 minPoziom trudnościłatweSkładniki:2l bulionu warzywny/ mięsny250g czerwonej soczewicy1 mały batat2 liście laurowe i ziele ang.warzywa z bulionu : marchew, pietruszka, seler, por/cebula1/2 łyżeczki kuminu4 łyżeczki koncentratu pomidorowegosól, pieprz, kurkuma, papryka słodkaPrzygotowanieDo bulionu dodaj soczewicę, kumin, koncentrat, pokrojonego w kostkę batata, kurkumę, sól, pieprz, ziele i liść laurowy.Jak batat będzie miękki dodaj warzywa z bulionu. Po 2 min. wszystko zblenduj.Zupa nie musi być idealnie kremowa. Podaj z uprażonych ziarnkami słonecznika i kleksem jogurtu naturalnego. .# bataty# jesień# soczewica# soczewica czerwona# zupa Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Kolorowa owsianka z prażonymi jabłkami Następny Wpis Jabłka w cieście