gęsta gorąca czekolada

Gęsta gorącą czekolada

Gęsta gorąca czekolada, bez cukru i ukrytych dodatków. Jest kremowa, i bardzo aromatyczna.

Gęsta gorącą czekolada 

Wróciła zima, a nic tak dobrze nie rozgrzewa jak gorące napoje. Jeśli jeszcze nie próbowaliście zdrowszej wersji gorącej czekolady, to teraz jest ten moment! Nie zawiera cukru i ukrytych dodatków. Jest kremowa, i bardzo aromatyczna. Słodyczy dodają daktyle, a smak podkręca cynamon i kakao.

To doskonały deser dla małych i dużych, który uprzyjemni zimne zimowe wieczory.

Gęsta gorącą czekolada nie musi być nudna. Możesz poeksperymentować z dodatkami, jak banan, masło orzechowe, whisky lub papryka aby podkręcić smak.

Znajdź swój ulubioną wersję i ciesz się smakiem pysznego domowego deseru.

Możesz przygotować ją na śniadanie do ulubionego rogalika lub na pyszny i słodki podwieczorek.

Zobacz również

Salceson w waflu
Salceson w waflu, czyli rolada czekoladowa zawinięta w wafel. Prosty i pyszny deser, który przygotujesz z kilku składników, bez użycia piekarnika i miksera.
Sprawdź przepis
Salceson w waflu

Jak przygotować gęstą gorącą czekolada?

  1. Daktyle zalej wrzątkiem, odstaw na 5 min. aby zmiękły.
  2. Daktyle, kawę i część mleka zblenduj na gładko. Przelej do garnka, dodaj mleko, cynamon, kakao i czekoladę. Zagotuj.
  3. Śmietanę ubij na sztywno. Przed podaniem dodaj do czekolady

Jeżeli chcesz uzyskać rzadką czekoladę, to dodaj więcej mleka.

Kawę możesz pominąć, jak przygotowujesz deser dla dzieci.

Gęsta gorącą czekolada

Kremowa i bardzo aromatyczna.
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
gęsta gorąca czekolada
Czas przygotowania 5 minutes
Czas gotowania 5 minutes
Danie Deser
Kuchnia polska
Porcje 1 szt.

Sprzęt

  • 1 garnek
  • 1 miseczka
  • 1 głęboki talerz
  • 1 blender

Składniki
  

  • 1 szt Garść daktyli
  • ½ szkl. Wrzątek
  • 50 g gorzkiej czekolady bez cukru ( u mnie wegańska)
  • 300 ml mleka migdałowego bez cukru
  • po ½ łyżeczki cynamon, kawa rozpuszczalna
  • łyżeczki kakao

Przygotowanie

  • Daktyle zalej wrzątkiem, odstaw na 5 min. aby zmiękły.
  • Daktyle, kawę i część mleka zblenduj na gładko. Przelej do garnka, dodaj mleko, cynamon, kakao i czekoladę. Zagotuj.
  • Śmietanę ubij na sztywno. Przed podaniem dodaj do czekolady
tagi czekolada, daktyle, gorąca czekolada, gorące napoje, śmietanka

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!