pieczony camembert

 Pieczony Camembert

Pieczony Camembert z czosnkiem i pomidorkami, jest kremowy delikatnie ciągnący i bardzo aromatyczny.

 Pieczony Camembert

Pieczony Camembert z czosnkiem i pomidorkami, jest kremowy delikatnie ciągnący i bardzo aromatyczny. To przekąska doskonała na różne okazje. Świetnie się sprawdzi na rodzinnych imprezach, spotkaniach ze znajomymi i na romantyczną kolację we dwoje.

Jest prosta w przygotowaniu i wykonasz ją w 20 min.

Do jej przygotowania potrzebujesz tylko kilku składników, które zawsze masz w domu: ser, pomidorki, czosnek, cebulę czerwoną, miód, oliwę z oliwek, przyprawy i bagietkę.

Pieczony Camembert doskonały jest też w wersji z owocami. Do jego przygotowania użyj owoców : maliny, borówki, jeżyny, winogron, które doskonale uzupełnia smak pieczonego sera.

Przygotuj ser w wersji słodkiej lub wytrawnej, a na pewno zaskoczysz nim swoją rodzinę i znajomych.

Zobacz również

Pieczony Camembert
Pieczony Camembert, to pyszna i prosta przekąska na co dzień jak i na imprezy.
Sprawdź przepis
Pieczony Camembert

Przygotowanie w trzech prostych krokach:

  1. Ser przełóż do formy do pieczenia, delikatnie ponacinaj, w nacięcia włóż cienkie plasterki czosnku. 
  2. Dookoła rozłóż pomidorki, czosnek jak zostanie, oraz bagietkę pokrojoną w plastry.
  3. Polej oliwa, na ser wyłóż miód, posyp przyprawami.
    Piecz 15 min w 180’C

 Pieczony Camembert

Pieczony Camembert z czosnkiem i pomidorkami, jest kremowy delikatnie ciągnący i bardzo aromatyczny.
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
pieczony camembert
Czas przygotowania 5 minutes
Czas gotowania 15 minutes
Danie Przekąski
Kuchnia polska
Porcje 1 szt.

Sprzęt

  • 1 forma do zapiekania

Składniki
  

  • 1 szt. Camembert
  • 1 op. pomidorków
  • 2-3 szt. ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 przyprawy Sól, pieprz, Harrisa
  • 1 kawałek czerwonej cebuli

Przygotowanie

  • Ser przełóż do formy do pieczenia, delikatnie ponacinaj, w nacięcia włóż cienkie plasterki czosnku. Dookoła rozłóż pomidorki, czosnek jak zostanie, oraz bagietkę pokrojoną w plastry. Polej oliwa, na ser wyłóż miód, posyp przyprawami. Piecz 15 min w 180’C
tagi bagietka, camembert, Pieczony Camembert, pieczony ser, pomidorki rzymskie

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!