Pieczony Camembert
Pieczony Camembert z czosnkiem i pomidorkami, jest kremowy delikatnie ciągnący i bardzo aromatyczny. To przekąska doskonała na różne okazje. Świetnie się sprawdzi na rodzinnych imprezach, spotkaniach ze znajomymi i na romantyczną kolację we dwoje.
Jest prosta w przygotowaniu i wykonasz ją w 20 min.
Do jej przygotowania potrzebujesz tylko kilku składników, które zawsze masz w domu: ser, pomidorki, czosnek, cebulę czerwoną, miód, oliwę z oliwek, przyprawy i bagietkę.
Pieczony Camembert doskonały jest też w wersji z owocami. Do jego przygotowania użyj owoców : maliny, borówki, jeżyny, winogron, które doskonale uzupełnia smak pieczonego sera.
Przygotuj ser w wersji słodkiej lub wytrawnej, a na pewno zaskoczysz nim swoją rodzinę i znajomych.
Przygotowanie w trzech prostych krokach:
- Ser przełóż do formy do pieczenia, delikatnie ponacinaj, w nacięcia włóż cienkie plasterki czosnku.
- Dookoła rozłóż pomidorki, czosnek jak zostanie, oraz bagietkę pokrojoną w plastry.
- Polej oliwa, na ser wyłóż miód, posyp przyprawami.
Piecz 15 min w 180’C
Przepisy, które mogą Cię zainteresować
Sprzęt
- 1 forma do zapiekania
Składniki
- 1 szt. Camembert
- 1 op. pomidorków
- 2-3 szt. ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka miodu
- 1 przyprawy Sól, pieprz, Harrisa
- 1 kawałek czerwonej cebuli
Przygotowanie
- Ser przełóż do formy do pieczenia, delikatnie ponacinaj, w nacięcia włóż cienkie plasterki czosnku. Dookoła rozłóż pomidorki, czosnek jak zostanie, oraz bagietkę pokrojoną w plastry. Polej oliwa, na ser wyłóż miód, posyp przyprawami. Piecz 15 min w 180’C
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!