Faszerowane pieczony batatyszczegóły:Porcje4 szt.Czas przygotowania20 minCzas gotowania60 minPoziom trudnościłatweSkładniki:1/2 szkl. komosy ryżowej2 bataty1 puszka fasoli czarnej2 gałązki selera naciowegoKawałek papryki czerwonej2 łyżki ugotowanej ciecierzycyCebula czerwona2 ząbki czosnkuPrzyprawy: sól, pieprz, kumin, harissa, czosnek kurkuma, papryka słodka2 łyżki passaty pomidorowejAwokadoSok z cytryny lub limonkiSos tahini- jogurt naturalny, musztarda, sol, pieprz, cytryna, wodaPrzygotowanie:Komosę ugotuj zgodnie z instrukcjaBataty rozetnij i wstaw do piekarnika na 30-40 min ( 200’C)Warzywa pokrój drobno. Cebule i czosnek smaż przez 1 min., następnie dodaj pozostałe składniki. Smaż przez 5 min. Dodaj komosę i wymieszaj.W upieczonych batatach zrób dołek, dodaj farsz, rozgniecione awokado i całość polej sosem. Sos: Wymieszaj składniki, woda reguluj gęstość.# awokado# bataty# ciecierzyca# fasola# fasola czerwona# komosa ryżowa# seler naciowy# tahini Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Bułeczki pszenne Następny Wpis Dorsz w sosie curry