Pita z szarpaną wieprzowiną

Chlebek pita z szarpaną wieprzowiną

Chlebek pita z szarpaną wieprzowiną i warzywami. To pyszny i prosty przepis na domowy fast food.

Chlebek pita z szarpaną wieprzowiną

Pita z szarpaną wieprzowiną

Chlebek pita z szarpaną wieprzowiną i warzywami. To pyszny i prosty przepis na domowy fast food.

Chlebki pita można jeść solo, na słodko lub na wytrawnie.

Chlebki delikatnie natnij, aby utworzyła się kieszonka. Środek polej ulubionym sosem, dodaj warzywa i szarpaną wieprzowinę. Domowy fast food sprawdzi się na co dzień jak i na różne imprezy. Dodatki można zmieniać w zależności od sezonu czy smaku na ulubione dodatki.

Przepisy, które mogą Cię zainteresować:

Szarpana wieprzowina

Zapiekanki z pieczarkami

Zapiekane bułeczki

Pita z szarpaną wieprzowiną

Chlebek pita z szarpaną wieprzowiną i warzywami. To pyszny i prosty przepis na domowy fast food.
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
Pita z szarpaną wieprzowiną
Czas przygotowania 10 minutes
Danie Danie główne
Kuchnia American

Sprzęt

  • 1 deska do krojenia
  • 1 miseczka

Składniki
  

  • 4 szt. chlebek pita
  • 1 szt. sałata lodowa
  • 1 szt. marynowana cebula lub surowa
  • ¼ szt. kapusty czerwonej
  • po ½ łyżeczki sól, cukier i ocet
  • 2 szt. ogórek kiszony
  • 2 szt. pomidory
  • 1 szt. szarpana wieprzowina

Sos czosnkowy:

  • 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany
  • 1 łyżka majonezu
  • ¼ łyżeczki czosnku
  • ¼ łyżeczki koperku

Przygotowanie

  • Kapustę pokrój drobno, dodaj sól, cukier i ocet. Ostaw na 15 min.
  • Składniki na sos wymieszaj.
  • Pozostałe składniki pokrój w plastry kub kosteczkę..
  • Chlebek pita natnij aby utworzyła się kieszonka, dodaj sos i pozostałe składniki.
tagi chlebek pita, sałata lodowa, szarpana wieprzowina
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!