Chlebek pita z szarpaną wieprzowiną

Chlebek pita z szarpaną wieprzowiną i warzywami. To pyszny i prosty przepis na domowy fast food.
Chlebki pita można jeść solo, na słodko lub na wytrawnie.
Chlebki delikatnie natnij, aby utworzyła się kieszonka. Środek polej ulubionym sosem, dodaj warzywa i szarpaną wieprzowinę. Domowy fast food sprawdzi się na co dzień jak i na różne imprezy. Dodatki można zmieniać w zależności od sezonu czy smaku na ulubione dodatki.
Przepisy, które mogą Cię zainteresować:

Sprzęt
- 1 deska do krojenia
- 1 miseczka
Składniki
- 4 szt. chlebek pita
- 1 szt. sałata lodowa
- 1 szt. marynowana cebula lub surowa
- ¼ szt. kapusty czerwonej
- po ½ łyżeczki sól, cukier i ocet
- 2 szt. ogórek kiszony
- 2 szt. pomidory
- 1 szt. szarpana wieprzowina
Sos czosnkowy:
- 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany
- 1 łyżka majonezu
- ¼ łyżeczki czosnku
- ¼ łyżeczki koperku
Przygotowanie
- Kapustę pokrój drobno, dodaj sól, cukier i ocet. Ostaw na 15 min.
- Składniki na sos wymieszaj.
- Pozostałe składniki pokrój w plastry kub kosteczkę..
- Chlebek pita natnij aby utworzyła się kieszonka, dodaj sos i pozostałe składniki.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!