Zupa kwaśnicaZupa kwaśnica. Moja wersja tradycyjnej góralskiej zupy. Gęsta od mięska i kapusty, kwaśna i bardzo aromatyczna.szczegóły:Porcje1 sztCzas przygotowania15 minCzas gotowania50 minPoziom trudnościłatweSkładniki:1 1/2-2 l bulionu2 marchewkipietruszka korzeń +natkakawałek selera i poragałązka lubczykusol, pieprz, czosnek suszony, papryka wędzona, liściem surowe, ziele ang., majeranek1 duży ziemniak1 mała cebula2 ząbki czosnku1/2 słoika kapusty (900ml)3 pałki z kurczaka z bulionuboczek wędzony – 350gkoperek2 łyżki koncentratuPrzygotowaniePokrojona cebule i czosnek podsmaż na oleju. Dodaj pokrojone warzywa, po 2 min, rozdrobnione pałki kurczaka i pokrojony boczek. Smaż przez chwilkę.Dodaj bulion i pozostałe składniki z wyjątkiem kapusty.Gotuj przez 15 min, dodaj kapustę i gotuj kolejne 30min. Kapusta ma być miękka.# kapusta kiszona# kwaśnica# zupa Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Nocna owsianka z karmelizowaną śliwką Następny Wpis Owsianka z kakao i owocami