250 ml pasaty- wymieszać z czosnkiem, solą i pieprzem
czerwona cebula
papryka zielona
pomidor
100g ryżu
Przygotowanie
Cebule i czosnek pokrój drobno i usmaż na oleju, dodaj mięso, przyprawy i koncentrat. Smaż przez 10min, cały czas mieszając. Do usmażonego mięsa dodaj passate, fasole, kukurydze i mieszankę, cześć wybranego sera. Wymieszaj
Cześć cebuli i papryki, czosnek usmaż na oleju, dodaj ryż i smaż przez 1-2, zalej szklana wody. Ryż będzie gotowy jak wchłonie cała wodę.
Na placku ułóż pasek z mięsa, ryżu, posyp wybranym serem, pokrojona cebula, papryka i pomidorem. Zwiń lub złóż tortille. Ułóż w naczyniu, polej sosem. Wstaw do piekarnika na 15 min. Pod koniec pieczenia posyp serem. Przed podaniem skrop sokiem z limonki i posyp natka lub kolendra.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!