Waniliowe gofry z kremem kokosowym

Waniliowe gofry z kremem kokosowym

Chrupiące na zewnątrz a w środku mięciutkie, pachnące wanilią gofry z kremem orzechowym to gwarancja pysznego śniadania.

Waniliowe gofry z kremem kokosowym



Waniliowe gofry z kremem kokosowym

szczegóły:

Porcje

około 10 szt

Czas przygotowania

5 minut

Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/2 szkl. mąki ryżowej
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki cukru
  • wanilia
  • 1/2 szkl. roztopionego masła
  • 1 i 1/3 szklanki mleka roślinnego
  • Dodatki:
  • Mleczny krem orzechowy
  • czerwone pomarańcze
  • maliny w proszku

Przygotowanie


* Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Masa ma być gęsta.
* Gofry piecz w gofrownicy.
* Upieczone gofry polej kremem, posyp malinami i dodaj pomarańcze.

Smacznego..

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz