Chrupiące na zewnątrz a w środku mięciutkie, pachnące wanilią gofry z kremem orzechowym to gwarancja pysznego śniadania.
szczegóły:
Porcje
około 10 szt
Czas przygotowania
5 minut
Czas gotowania
15 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szkl. mąki ryżowej
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
2 łyżeczki cukru
wanilia
1/2 szkl. roztopionego masła
1 i 1/3 szklanki mleka roślinnego
Dodatki:
Mleczny krem orzechowy
czerwone pomarańcze
maliny w proszku
Przygotowanie
* Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Masa ma być gęsta. * Gofry piecz w gofrownicy. * Upieczone gofry polej kremem, posyp malinami i dodaj pomarańcze.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!