Kotlety roślinne ze smażonym makaronem i pak choi

Kotlety roślinne ze smażonym makaronem i pak choi

Kotlety roślinne ze smażonym makaronem i pak choi. Obiad w stylu orientalnym, który przygotujesz w 20 min.

Kotlety roślinne ze smażonym makaronem i pak choi

Kotlety roślinne ze smażonym makaronem i pak choi. Obiad w stylu orientalnym, który przygotujesz w 20 min.



Kotlety roślinne ze smażonym makaronem i pak choi

szczegóły:

Porcje

2 szt

Czas przygotowania

5 min

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Kotlety- przepis we wcześniejszym poście.
  • 1 kapusta pak choi – przekrojona na ćwiartki
  • Kawałek startego imbiru
  • 1 dymka
  • 2 ząbki czosnku
  • Sezam
  • Olej do smażenia
  • Orzeszki ziemne bez soli -uprażone i posiekane
  • Sos:
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 3 lyzki wody

Przygotowanie


  • Makaron ryżowy ugotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
  • Pokrojona cebule i czosnek, z dodatkiem imbiru podsmaż na patelni, dodaj sos i pak choi. Smaż przez chwilkę. Dodaj makaron, orzeszki. Delikatnie wymieszaj, posyp sezamem.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *