placki ryzowe

Placki ryżowe

Placki ryżowe z jagodami goji z dodatkiem musu z 🍓 i jogurtu owczego. Bezglutenowe placuszki bez jajek, są pyszną propozycją na śniadanie dla osób z nietolerancjami.

Placki ryżowe z jagodami goji z dodatkiem musu z 🍓 i jogurtu owczego



placki ryzowe

szczegóły:

Porcje

8 szt.

Czas przygotowania

3 min

Czas gotowania

10 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Płatki ryżowe błyskawiczne 1 szkl
  • gorąca woda
  • 1 banan
  •  jagody goji,
  • 2 łyżki maki ryżowe
  • mleko ryżowe
  • wanilia
  • masło klarowane do smażenia
  • proszek do pieczenia bg
  • Dodatki:
  • miód, truskawki, konfitura

Przygotowanie


  • Płatki ryżowe błyskawiczne zalej  ciepła woda aby zmiękły.
  • Do płatków dodaj rozgniecionego banana, jagody, goji, 2 łyżki maki ryżowej, proszek do pieczenia bg, odrobine wanilii, mlekiem ryżowym reguluj gęstość.
  • Smaż na maśle klarowanym.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *