Chleb z garaszczegóły:Porcje1 sztCzas przygotowania120 minCzas gotowania60 minPoziom trudnościłatweSkładniki:390 gram mąki7 gramów suchych drożdży1 łyżeczka soli354 ml szklanki ciepłej wody 2 łyżki dodatkowej mąki do formowaniaPrzygotowanieWszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Ciasto będzie się lepić ale nie może być rzadkie. W razie potrzeby dodaj mąki.Ciasto odstaw na 1,5 godziny do wyrośnięcia. Przed końcem wyrastania wstaw gar do rozgrzanego piekarnika ( 220’c).Wyrośnięte ciasto przełóż na posypaną mąką deskę. Zacznij formować bochenek. Przełóż do obsypanego mąką kosza do wyrastania i odstaw na 20 min. Chleb ostrożnie przełóż do gorącego gara, przykryj pokrywką i piecz przez 30 min.Po 30 minutach zdejmij pokrywę .Piecz kolejne 30 min. # chleb# chleb z gara# chleb z ziarnami Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Placki ryżowe Następny Wpis Deserki truskawkowe