-
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Ciasto będzie się lepić ale nie może być rzadkie. W razie potrzeby dodaj mąki.
-
Ciasto odstaw na 1,5 godziny do wyrośnięcia.
-
Przed końcem wyrastania wstaw gar do rozgrzanego piekarnika ( 220’c).
-
Wyrośnięte ciasto przełóż na posypaną mąką deskę. Zacznij formować bochenek. Przełóż do obsypanego mąką kosza do wyrastania i odstaw na 20 min.
-
Chleb ostrożnie przełóż do gorącego gara, przykryj pokrywką i piecz przez 30 min.
-
Po 30 minutach zdejmij pokrywę .Piecz kolejne 30 min.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!