Tortille gryczane bg

Tortille gryczane bg

Tortille gryczane bg, mięciutkie, elastyczne i bardzo aromatyczne. Są proste w wykonaniu. Tortille wypełnione warzywami, smażonym tofu i pysznym sosem czosnkowym, to pomysł na zdrowy i pyszny domowy fast food.

Tortille gryczane bg



Tortille gryczane bg

szczegóły:

Porcje

6 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Tortille gryczane
  • 1 szkl. maki gryczanej jasnej
  • 1/2 szkl. maki ziemniaczanej
  • 1 1/2 łyżki siemienia lnianego
  • 1 1/2 szkl. wrzątku
  • 1 łyżeczka pdp bg
  • szczypta soli i cukru
  • Dodatki:
  • tofu wędzone
  • pomidor
  • awokado
  • cebula czerwona
  • domowy ketchup
  • majonez (opcjonalnie)
  • rukola
  • sos czosnkowi – jogurt naturalny +czosnek

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki na placki dokładnie wymieszaj.
  • Ciasto na początku jest troszkę klejące, później będzie jak plastelina. Nie wymaga podsypywania mąka.
  • Smażysz na suchej patelni.
  • Tofu pokrój w paski i usmaż na patelni.

    *do wycinania ładnych kołek używam talerzyka deserowego 

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *