Szakszuka z kaszą jaglaną

Szakszuka z kaszą jaglaną

Szakszuka z kaszą jaglaną, moja wersja bardzo popularnego dania. Pachnąca kurkumą i cebulą kasza, soczyste pomidory, jajka i świeża natka pietruszki super podkręcająca smak. Czy może być coś lepszego na śniadanie.

Szakszuka z kaszą jaglaną

Szakszuka z kaszą jaglaną, moja wersja bardzo popularnego dania. Pachnąca kurkumą i cebulą kasza, soczyste pomidory, jajka i świeża natka pietruszki super podkręcająca smak. Czy może być coś lepszego na śniadanie.



Szakszuka z kaszą jaglaną

szczegóły:

Porcje

1-2 szt

Czas przygotowania

5 min

Czas gotowania

10 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 2 jajka ,
  • 1/2 małej cebuli lub pora
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • szczypta soli i pieprzu
  • masło klarowane do smażenia
  • 1/4 szkl. kaszy jaglanej
  • 1 pomidor
  • natka pietruszki
  • Dodatki:
  • mix sałat
  • Awokado

Przygotowanie


  • Kaszę przelej gorącą wodą. Ugotuj ( 1 porcja kaszy : 2 porcje wody)
  • Cebulę pokrój w piórka, podsmaż na maśle. Dodaj kurkumę, zamieszaj. Dodaj ugotowaną kasze, wszystko dokładnie wymieszaj. Dodaj pomidory, sól i pieprz. Smaż przez minutę, następnie posyp wszystko pokrojoną natką.
  • Dodaj jajka, posyp je solą. Smaż pod przykryciem na małym ogniu do czasu aż białka będą ścięte.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *