szakszuka z chorizo

Szakszuka z chorizo

Szakszuka z chorizo, cukinia i pomidorami. Kolejna wersja pysznego i bardzo popularnego śniadania.

Szakszuka z chorizo

Szakszuka z chorizo, cukinia i pomidorami. Kolejna wersja pysznego i bardzo popularnego śniadania.



szakszuka z chorizo

szczegóły:

Porcje

1-2 szt

Czas przygotowania

5 min

Czas gotowania

10 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 2 jajka,
  • 1/2 małej cebuli lub pora
  • 1 mała cukinia
  • 1 duży pomidor malinowy
  • szczypta soli i pieprzu
  • masło klarowane do smażenia
  • 1 op. kiełbasy chorizo
  • natka pietruszki lub kolendra

Przygotowanie


  • Cebulę pokrój w piórka, podsmaż na maśle. Dodaj pokrojone w plastry chorizo, smaż przez minutę, dodaj cukinię i pomidora. Smaż przez 2 minuty, jak warzywa będą miękkie dodaj jajka, posyp je solą. Smaż pod przykryciem na małym ogniu do czasu aż białka będą ścięte. Pod koniec smażenia posyp natką lub kolendra. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *