Spaghetti z warzywami

Spaghetti z warzywami

Spaghetti z warzywami w pysznym, kremowym sosie pomidorowym z burattą. Pyszne i proste danie, które przygotujesz w 30 min.

Spaghetti z warzywami

Spaghetti z warzywami w pysznym, kremowym sosie pomidorowym z burattą. Pyszne i proste danie, które przygotujesz w 30 min. Świetnie się sprawdzi na obiad lub kolację. Taki makaron możesz zapakować w pudełeczko i zabrać do pracy.



Spaghetti z warzywami

szczegóły:

Porcje

1

Czas przygotowania

30 min.

Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1/2 op. makaronu spaghetti
  • Sos:
  • 1 op. burraty
  • 1/2 op. szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 małej cebuli
  • 6 suszonych pomidorów
  • sól, pieprz, harrisa, czosnek, suszona cebula, suszone pomidory z chilli i bazylią, zioła prowansalskie
  • Harrisa pasta
  • puszka pomidorów krojonych
  • masło klarowane do smażenia
  • natka pietruszki

Przygotowanie


  • Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Na patelni rozpuść masło, dodaj pokrojony czosnek i cebulę. Smaż przez min., następnie dodaj szpinak, zamieszaj, dodaj pomidory suszone i harrisę.
  • Dodaj sól i pokrojone pomidory, zamieszaj i smaż przez minutę. Dodaj przyprawy, zamieszaj. Burratę rozerwij na kawałki i dodaj do sosu, mieszaj aby się rozpuściła.
  • Do sosu dodaj ugotowany makaron, posyp natką.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Dodaj komentarz