Cukier wsyp do garnuszka, rozprowadź równomiernie. Rozpuść cukier na średnim ogniu aby nie przypalić, jak zrobi się złoty dodaj masło i dokładnie wymieszaj.
Jak masło połączy się z cukrem, zdejmij garnek z palnika. Energicznie mieszając trzepaczką, wlej cienkim strumieniem śmietanę. Dodaj sól i gotuj jeszcze przez minutę.
Przełóż do słoiczka. Jak będzie zimny wstaw do lodówki. Spokojnie można go trzymać kilka tyg. W lodówce gęstnieje.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!