Sok z buraka
Sok z buraka z dodatkiem jabłka, imbiru, pomarańczy, cytryny i marchwi. Porcja witamin, która fantastycznie wpływa na organizm.
Burak właściwości:
Duża zawartość żelaza
Redukuje ciśnienie krwi
Przywraca równowagę kwasowo-zasadową organizmu.
Zapobiega zwapnieniu naczyń krwionośnych.
Reguluje cholesterol.
Przeciwdziała miażdżycy,
Hamuje procesy gnilne w jelitach.
Wysoka zawartość błonnika
Przyśpiesza przemianę materii.
Witaminy A, C, E i K, witaminy z grupy B
Jabłka :
Źródło witaminy C, E, K, witamin z grupy B, duża zawartość błonnika i pektyn
Pomarańcze:
witaminy A, E, C witamin z grupy B( B1, B3, B6,) P.
kwas foliowy, beta-karoten, wysoka zawartość błonnika
Imbir:
Naturalny antybiotyk.
Właściwości antybakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwpasożytnicze.
Rozgrzewa
Pobudza wytwarzanie soków trawiennych.
Zwalcza wysoki poziom cholesterolu.
Ma silne właściwości odkażające.
Poprawia apetyt, łagodzi mdłości.
Jest bogaty w substancje przeciwzapalne, pomaga w bólach stawów.
Cytryna:
Wzmacniają odporność,
oczyszczają organizm z toksyn,
wspomagają odchudzanie,
poprawiają kondycję skóry,
zwalczają problemy trawienne,
wspierają funkcjonowanie wątroby ,
zawierają witaminę C i E, witaminy z grupy B, beta-karoten, potas, magnez, sód i żelazo.
szczegóły:
4 szt.
5min
0min
łatwe
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!