Sok z buraka

Sok z buraka

Sok z buraka z dodatkiem jabłka, imbiru, pomarańczy, cytryny i marchwi. Porcja witamin, która fantastycznie wpływa na organizm.

Sok z buraka

Sok z buraka z dodatkiem jabłka, imbiru, pomarańczy, cytryny i marchwi. Porcja witamin, która fantastycznie wpływa na organizm.
Burak właściwości:
Duża zawartość żelaza
Redukuje ciśnienie krwi 
Przywraca równowagę kwasowo-zasadową organizmu.
Zapobiega zwapnieniu naczyń krwionośnych.
Reguluje cholesterol.
Przeciwdziała miażdżycy,
Hamuje procesy gnilne w jelitach.
Wysoka zawartość błonnika
Przyśpiesza przemianę materii.
Witaminy A, C, E i K, witaminy z grupy B
Jabłka :
Źródło witaminy C, E, K, witamin z grupy B, duża zawartość błonnika i pektyn
Pomarańcze:
witaminy A, E, C  witamin z grupy B( B1, B3, B6,) P.
kwas foliowy, beta-karoten, wysoka zawartość błonnika
Imbir:
Naturalny antybiotyk.
Właściwości antybakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwpasożytnicze.
Rozgrzewa
Pobudza wytwarzanie soków trawiennych.
Zwalcza wysoki poziom cholesterolu.
Ma silne właściwości odkażające.
Poprawia apetyt, łagodzi mdłości.
Jest bogaty w substancje przeciwzapalne, pomaga w bólach stawów.
Cytryna:
Wzmacniają odporność,
oczyszczają organizm z toksyn, 
wspomagają odchudzanie, 
poprawiają kondycję skóry, 
zwalczają problemy trawienne, 
wspierają funkcjonowanie wątroby ,
zawierają witaminę C i E, witaminy z grupy B, beta-karoten, potas, magnez, sód i żelazo.



Sok z buraka

szczegóły:

Porcje

4 szt.

Czas przygotowania

5min

Czas gotowania

0min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


Przygotowanie


  • Wyciśnij sok za pomocą wyciskarki wolnoobrotowej. 
  • Przelej do szklanych butelek. Przechowuj w lodówce max. 48 godz.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Dodaj komentarz