Używam plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z witryny.
Sałatka z piersią z kurczaka w panierce
Soczysta sałatka, polana słodko-pikantnym sosem z dodatkiem piersi z kurczaka w chrupiącej panierce, to świetna propozycja na domowe obiad lub jako danie na imprezę.
sos miodowo musztardowy ( 1 łyżka miodu+ 1 łyżka musztardy+ 3 łyżki oliwy z oliwek+ sól i pieprz)
1 pierś z kurczaka
olej do smażenia
sól i pieprz
Panierka:
1/4 szkl. Ziarek słonecznika
2-3 łyżki Mąki owsianej
sól, pieprz i czosnek
Przygotowanie
Komosę ugotuj zgodnie z instrukcja.
Pierś z kurczaka- pokrój w kostkę, polej olejem, posyp solą, pieprzem i przyprawa do kurczaka. Panierka: Ziarka słonecznika- zmiel w blenderze i połącz z mąka owsiana. Dodaj sól, pieprz i czosnek.
Kawałki kurczaka obtocz w panierce i usmaż na oleju.