Soczysta sałatka, polana słodko-pikantnym sosem z dodatkiem piersi z kurczaka w chrupiącej panierce, to świetna propozycja na domowe obiad lub jako danie na imprezę.
sos miodowo musztardowy ( 1 łyżka miodu+ 1 łyżka musztardy+ 3 łyżki oliwy z oliwek+ sól i pieprz)
1 pierś z kurczaka
olej do smażenia
sól i pieprz
Panierka:
1/4 szkl. Ziarek słonecznika
2-3 łyżki Mąki owsianej
sól, pieprz i czosnek
Przygotowanie
Komosę ugotuj zgodnie z instrukcja.
Pierś z kurczaka- pokrój w kostkę, polej olejem, posyp solą, pieprzem i przyprawa do kurczaka. Panierka: Ziarka słonecznika- zmiel w blenderze i połącz z mąka owsiana. Dodaj sól, pieprz i czosnek.
Kawałki kurczaka obtocz w panierce i usmaż na oleju.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!