Krem daktylowy- solony karmel

Krem daktylowy solony karmel

Krem daktylowy- solony karmel. Idealny do placków, naleśników, gofrów, pieczywa, do batonów czy ciast. Polecam.

Krem daktylowy solony karmel



Krem daktylowy solony karmel

szczegóły:

Porcje

1 szt.

Czas przygotowania

20 min

Czas gotowania

1 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Daktyle około 2/3 szkl.
  • wrzątek
  • 1 łyżka tahini 
  • 2-3 łyżki masła orzechowego z solą 
  • Sól ( jak masło nie jest słone

Przygotowanie:


  • Daktyle zalej wrzątkiem, odstaw na 15 min.
  • Wszystkie składniki zblenduj na gładki krem.
  • Trzymaj w lodowce około 7 dni.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *