Sałatka gyrosSałatka gyros. Królowa wszystkich sałatek na imprezę. Warstwowa sałatka z dodatkiem kurczaka w przyprawie gyros, warzywami, ketchupem i majonezem.szczegóły:Porcje1 -2 sztCzas przygotowania30 minCzas gotowania10minPoziom trudnościłatweSkładniki: pierś z kurczaka roślinnego do smażenia przyprawa gyrosduża puszka kukurydzy6 ogórków konserwowychmała czerwona cebula1 mała kapusta pekińska1 duża paprykaKetchupMajonezmały kawałek porasól i pieprzPrzygotowaniePierś z kurczaka oczyść, pokrój w drobną kostkę, posyp przyprawą gryros, solą i pieprzem. Usmaż na oleju. Warzywa pokrój w drobną kostkę. Układaj warstwowo: kapusta, kukurydza, papryka, ogórek, cebula, por, pierś, majonez+ ketchup i tak do wyczerpania składników. # cebula czerwona# gyros# kapusta pekińska# Ogórki konserwowe# papryka# pierś z kurczaka# sałatka# sałatka gyros Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Makowiec Następny Wpis Omlet wegański