Omlet wegański

Omlet wegański

Omlet wegański z wędzonym tofu i warzywami. To pyszna alternatywa dla tradycyjnego omletu.

Omlet wegański



Omlet wegański

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

5 min

Czas gotowania

8 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Omlet:
  • 4 plastry tofu wędzonego
  • sol( można dać czarna Kala Namak),
  • pieprz, czosnek, kurkuma, mleko ryżowe, olej
  • Farsz:
  • kawałek :papryki czerwonej, zielonej, żółtej, cebuli czerwonej,
  • 3 pieczarki,
  • 4 plastry tofu wędzonego,
  • 3 łyżki passaty,
  • przyprawy( czosnek, sol, pieprz, harrisa, pomidory suszone),
  • 1 łyżeczka sosu sojowego bg.
  • rukola,
  • pomidorki koktajlowe
  • awokado

Przygotowanie


  • Omlet: Wszystko zblendowałam i odstawiłam na 5 min. aby masa zgęstniała.
  • Usmażyłam na na małej ilości oleju. Przy odwracaniu trzeba uważać aby się nie rozerwał
  • Farsz: Warzywa pokroiłam na paseczki. Na rozgrzana patelnie wrzuciłam wszystkie składniki, smażyłam na oleju ryżowym aż warzywa zmiękły. Pod koniec smażenia dodałam tofu.
    Gotowe warzywa przełożyłam na omlet. Dodałam rukolę, pomidorki i awokado.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz