Omlet wegański

szczegóły:
Porcje
1 szt
Czas przygotowania
5 min
Czas gotowania
8 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
- Omlet:
- 4 plastry tofu wędzonego
- sol( można dać czarna Kala Namak),
- pieprz, czosnek, kurkuma, mleko ryżowe, olej
- Farsz:
- kawałek :papryki czerwonej, zielonej, żółtej, cebuli czerwonej,
- 3 pieczarki,
- 4 plastry tofu wędzonego,
- 3 łyżki passaty,
- przyprawy( czosnek, sol, pieprz, harrisa, pomidory suszone),
- 1 łyżeczka sosu sojowego bg.
- rukola,
- pomidorki koktajlowe
- awokado
Przygotowanie
- Omlet: Wszystko zblendowałam i odstawiłam na 5 min. aby masa zgęstniała.
- Usmażyłam na na małej ilości oleju. Przy odwracaniu trzeba uważać aby się nie rozerwał
- Farsz: Warzywa pokroiłam na paseczki. Na rozgrzana patelnie wrzuciłam wszystkie składniki, smażyłam na oleju ryżowym aż warzywa zmiękły. Pod koniec smażenia dodałam tofu.
Gotowe warzywa przełożyłam na omlet. Dodałam rukolę, pomidorki i awokado.



Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!