Makowiec. Świąteczny klasyk. Pozycja obowiązkowa na świątecznym stole. Pięknie wyrasta, doskonale smakuje. Każdy chętnie sięga po kawałeczek do kawy.
Wszystkie składniki dobrze wymieszaj, wyrabiaj przez kilka min. Odstaw do wyrośnięcia. Wyjmij ciasto, podziel na 2 części, każda rozwałkuj w kształt prostokąta, posmaruj masa makowa.
Zwiń w roladę, przełóż do keksówki. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 10min.
Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 20-25 min (180’C)
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!