Roślinne kotlety z pieczonymi ziemniakami i surówka z kapusty kiszonej.

Roślinne kotlety z pieczonymi ziemniakami

Roślinne kotlety z pieczonymi ziemniakami i surówka z kapusty kiszonej. Pomysł na szybki i pyszny wegetariański obiad.


Roślinne kotlety z pieczonymi ziemniakami



Roślinne kotlety z pieczonymi ziemniakami i surówka z kapusty kiszonej.

szczegóły:

Porcje

10 -12 szt

Czas przygotowania

15 min

Czas gotowania

60 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Ziemniaki 
  • Kotlety:
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1/2 szklanki komosy ryżowej
  • 1 marchewka starta na tarce
  • 1 cebula starta na tarce
  • Przyprawy: sol, pieprz, kurkuma, papryka, kumin, kolendra, czosnek
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka płatków drożdżowych
  • 2 łyżki łusek babki płesznik
  • 3 łyżki płatków owsianych bg
  • Surówka: kapusta kiszona, starta cebulka i jabłko, ulubiona oliwa, sol, pieprz

Przygotowanie


  • Ziemniaki obierz, pokrój na ćwiartki. Przełóż do garnka z woda, zagotuj. Gotuj przez 5 min.
  • Ziemniaki przełóż do naczynia do pieczenia, posyp ulubionymi przyprawami i skrop olejem.
  • Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 30-40min.
  • Komosę ugotuj zgodnie z instrukcja.
  • Marchewkę i cebule podsmaż na oleju.
  • Fasole zblenduj na gładko, przełóż do miski i dodaj pozostałe składniki. Dokładnie wymieszaj.
  • Uformuj kotleciki. Smaż na rozgrzanym oleju.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz