Roślinne kotlety z pieczonymi ziemniakamiszczegóły:Porcje10 -12 sztCzas przygotowania15 minCzas gotowania60 minPoziom trudnościłatweSkładniki:Ziemniaki Kotlety:1 puszka białej fasoli1/2 szklanki komosy ryżowej1 marchewka starta na tarce1 cebula starta na tarcePrzyprawy: sol, pieprz, kurkuma, papryka, kumin, kolendra, czosnek1 łyżka sosu sojowego1 łyżka płatków drożdżowych2 łyżki łusek babki płesznik3 łyżki płatków owsianych bgSurówka: kapusta kiszona, starta cebulka i jabłko, ulubiona oliwa, sol, pieprzPrzygotowanieZiemniaki obierz, pokrój na ćwiartki. Przełóż do garnka z woda, zagotuj. Gotuj przez 5 min.Ziemniaki przełóż do naczynia do pieczenia, posyp ulubionymi przyprawami i skrop olejem.Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 30-40min.Komosę ugotuj zgodnie z instrukcja.Marchewkę i cebule podsmaż na oleju.Fasole zblenduj na gładko, przełóż do miski i dodaj pozostałe składniki. Dokładnie wymieszaj.Uformuj kotleciki. Smaż na rozgrzanym oleju.# biała fasola# fasola# kapusta kiszona# kotlety roślinne# pieczone ziemniaki# surówka# wegańskie# wegetariańskie# ziemniaki Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Czekoladowe ciacho owsiano-ryżowe Następny Wpis Owsianka z bananem i pomarańczami w karmelu