Roladki z tortilli

Roladki z tortilli, doskonała przekąska na imprezę. Placki tortilli wypełnione serkiem, szynką, serem, rukolą i ogródkiem, to przepis na pyszne i ekspresowe danie. Wariantów tej prostej przekąski jest wiele. Można ją z robić w wersji wegetariańskiej, na słodko lub wytrawnie. Przygotowanie to świetna zabawa a smak zawsze zachwyca.



roladki z tortilli

szczegóły:

Porcje

18 szt

Czas przygotowania

20 min

Czas gotowania

min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • tortille 2 szt
  • 1 op. serka z chrzanem
  • rukola
  • szynka dobrej jakości
  • 4 ogórki kiszone lub surowe
  • ser żółty

Przygotowanie


  • Placki tortilli posmaruj serkiem, na serek rozłóż szynkę , na to rukolę, ser żółty, na połowie rozłóż pokrojone w paski ogórki. Placki zwiń mocno w roladę. Zawiń w folię spożywczą i wstaw w do lodówki. 
  • Przed pocięciem w roladę powbijaj wykałaczki. Zabezpieczą roladę przed rozwinięciem się. Pokrój na grubsze kawałki. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Śledź mnie na IG