zrazy wieprzowe ze szpinakiem i kurkami

Zrazy wieprzowe ze szpinakiem i kurkami

Zrazy wieprzowe ze szpinakiem i kurkami. Wieprzowe roladki z pysznym nadzieniem, zapiekane w piekarniku. Będą świetnym dodatkiem do ziemniaków, sałatek czy kasz.

Zrazy wieprzowe ze szpinakiem i kurkami

Zrazy wieprzowe ze szpinakiem i kurkami. Wieprzowe roladki z pysznym nadzieniem, zapiekane w piekarniku. Będą świetnym dodatkiem do ziemniaków, sałatek czy kasz. Potrzebujesz tylko kilku składników aby je przygotować. Po upieczeniu są soczyste i bardzo aromatyczne.



Zrazy wieprzowe ze szpinakiem i kurkami

szczegóły:

Porcje

20 szt

Czas przygotowania

30min

Czas gotowania

60min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 20 kotletów schabowych
  • papryka słodka, czosnek, sól, przyprawy do mięsa i pieprz
  • musztarda ostra
  • 2 op. szpinaku
  • 2 ząbki czosnku, gałka, sól i pieprz
  • 1 cebulka
  • Masło klarowane
  • 1 słoiczek kurek
  • Mąka
  • Olej do smażenia

Przygotowanie


  • Kotlety rozbij, posyp przyprawami i odstaw na 2-3 godziny do lodówki a najlepiej na noc.
  • Pokrojoną cebulę i czosnek podsmaż na maśle, dodaj szpinak, gałkę, sól i pieprz. Smaż przez 2 min. Dodaj ugotowane kurki. Smaż kolejną min. 
  • Kotleta posmaruj musztardą, wyłóż łyżkę farszu. Zawiń w roladkę, następnie wbij wykałaczkę aby się nie rozwinęła. Postępuj tak z pozostałymi kotletami. 
  • Roladki obtocz w mące, następnie obsmaż z każdej strony na rozgrzanym oleju. Przełóż do naczynia do pieczenia, przykryj pokrywką lub folią alu.
  • Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 180’C na min. 1 godz. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.