Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka. Pyszna, ekspresowa i aromatyczna przystawka, doskonała na każdą okazję.

Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka. Pyszna, ekspresowa i aromatyczna przystawka, doskonała na każdą okazję.



Carpaccio z buraka

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

2 min

Czas gotowania

40 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Na 1 porcje:
  • 2 buraki
  • Rukola
  • Ser feta owczo kozia lub zwykła feta
  • Prażone pestki dyni i słonecznika
  • Sos miodowo- musztardowy ( 2 łyżki oliwy, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka miodu, sól i pieprz)

Przygotowanie


  • Buraki obrane polej olejem, posyp solą i pieprzem. Zawiń w folię do pieczenia i piecz około 40 min.
  • Upieczone buraki pokrój w cienkie plasterki. Rozłóż na talerzu, posyp rukola, serem  i pestkami. Całość polej sosem.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz