Carpaccio z buraka Carpaccio z buraka. Pyszna, ekspresowa i aromatyczna przystawka, doskonała na każdą okazję.szczegóły:Porcje1 sztCzas przygotowania2 minCzas gotowania 40 minPoziom trudnościłatweSkładniki:Na 1 porcje:2 burakiRukolaSer feta owczo kozia lub zwykła fetaPrażone pestki dyni i słonecznikaSos miodowo- musztardowy ( 2 łyżki oliwy, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka miodu, sól i pieprz)PrzygotowanieBuraki obrane polej olejem, posyp solą i pieprzem. Zawiń w folię do pieczenia i piecz około 40 min.Upieczone buraki pokrój w cienkie plasterki. Rozłóż na talerzu, posyp rukola, serem i pestkami. Całość polej sosem.# buraki# feta# karnawał# sałatka# sos miodowo musztardowy# sylwester Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Sałatka z tortellini Następny Wpis Roladki z tortilli