Rogaliki drożdżowe z jabłkiem

Rogaliki drożdżowe z jabłkiem

Rogaliki drożdżowe z jabłkiem z dodatkiem galaretki z żurawiny. Pachnące wanilią i cynamonem. Rogaliki są miękkie, puszyste i smakują rewelacyjnie. Będą świetnym dodatkiem do kawy lub herbaty.

Rogaliki drożdżowe z jabłkiem

Rogaliki drożdżowe z jabłkiem z dodatkiem galaretki z żurawiny. Pachnące wanilią i cynamonem. Rogaliki są miękkie, puszyste i smakują rewelacyjnie. Będą świetnym dodatkiem do kawy lub herbaty.



Rogaliki drożdżowe z jabłkiem

szczegóły:

Porcje

20 szt.

Czas przygotowania

1.20 godz.

Czas gotowania

30 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 500g maki pszennej
  • 7g suchych drożdży
  • 1 1/4 szkl. ciepłego mleka
  • olejek waniliowy
  • szczypta soli
  • 60g masła
  • 1/4 szkl. cukru
  • 2 żółtka
  • Dodatki:
  • 2 jabłka
  • cynamon
  • galaretka z żurawiny

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, następnie wyrabiaj przez klika minut. Odstaw na godzinę do wyrośnięcia.
  • Z ciasta odrywaj małe kulki, następnie je rozwałkuj , ponacinaj na środku, na dolnej części ciasta ułóż jabłko i nałóż 1 łyżeczkę galaretki żurawinowej. Zacznij zwijać od dołu do góry, następnie uformuj kształt rogala. 
  • Rogaliki drożdżowe z jabłkiem
  • Wstaw do rozgrzanego piekarnika na180’C na 20 min. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *