Pulpety z wędzonego tofu z makaronem z pestoszczegóły:Porcje8 sztCzas przygotowania10 minCzas gotowania20 minPoziom trudnościłatweSkładniki:Pulpety:1 kostka tofu wędzonego1 łyżka mąki ziemniaczanej1 łyżeczka maki owsianej1 ząbek czosnku1 mała cebulaSzczypta papryki wędzonej1 łyżeczka sosu sojowego bgDodatki:mały słoiczek pesto z bazyliimakaron ryżowy świderkiPrzygotowanieCebulę i czosnek posiekaj bardzo drobno. Do blendera wrzuć tofu i zmiksuj na drobno.Dodaj cebulę i czosnek, mąkę ziemniaczana i owsiana, paprykę wędzoną i sos sojowy. Wymieszaj wszystko dokładnie.Uformuj małe pulpety i smaż na rozgrzanym oleju.Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją.Dodaj 3-4 łyżki pesto i wymieszaj.# makaron# pesto# tofu# tofu wędzone# wegańskie# wegetariańskie Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Pad Thai z warzywami Następny Wpis Pieczone donuty z jabłkiem