Pulpety z wędzonego tofu z makaronem z pesto

Pulpety z wędzonego tofu z makaronem z pesto

Dzisiaj propozycja obiadu dla miłośników makaronu i klopsików. Wersja bez mięsa, więc jest tez dokonała dla wegan i wegetarian.

Pulpety z wędzonego tofu z makaronem z pesto



Pulpety z wędzonego tofu z makaronem z pesto

szczegóły:

Porcje

8 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Pulpety:
  • 1 kostka tofu wędzonego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka maki owsianej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała cebula
  • Szczypta papryki wędzonej
  • 1 łyżeczka sosu sojowego bg
  • Dodatki:
  • mały słoiczek pesto z bazylii
  • makaron ryżowy świderki

Przygotowanie


  • Cebulę i czosnek posiekaj bardzo drobno. Do blendera wrzuć tofu i zmiksuj na drobno.
  • Dodaj cebulę i czosnek, mąkę ziemniaczana i owsiana, paprykę wędzoną i sos sojowy. Wymieszaj wszystko dokładnie.
  • Uformuj małe pulpety i smaż na rozgrzanym oleju.
  • Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją.
  • Dodaj 3-4 łyżki pesto i wymieszaj.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *